Naar boven

Podologie

Podoloog/Pedicure

Lekker lopen is prettiger leven. Dat vereist goed functionerende voeten. Maar niet alle voeten lopen lekker. In onze winkel is een geheel eigen praktijkruimte ingericht, waarvoor registerpodoloog (voetspecialist) Dineke Bast, pedicure (voetverzorger) Mariët Meijerink of
pedicure (voetverzorger) Petra Dingenouts in onze zaak aanwezig is.
                                         

Hoe werkt de registerpodoloog?

De registerpodoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van afwijkingen van de vorm en functie van het houdings- en bewegingsapparaat en de rol van de voet daarin. Zij let op afwijkingen van de houding van het lichaam, bijvoorbeeld verschil in lengte van de benen en van de voeten. Zij zal de belasting van de voeten onderzoeken en kijken naar de afwikkeling van de voet als u loopt.

Klachten als een doorgezakte voorvoet, hol- en platvoet leiden vaak tot een verkeerd belasten van gewrichten en spieren en geven dan nek- en hoofdpijn en rugklachten. Ook kan het aannemen van een verkeerde lichaamshouding een verkeerde belasting geven waardoor enkel- en knieblessures ontstaan.
De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken. U kunt oplossingen verwachten voor voetafwijkingen met betrekking tot de vorm, stand en beweeglijkheid van de voet.

Er zijn therapiezolen ontwikkeld voor een aantal verschillende voet- problemen. Denk hierbij aan algemene, reumatische en diabetische voetklachten. Deze steunzolen worden gemaakt van hoogwaardige materialen met moderne produktiemethoden.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden het werk van de voetpodoloog, meer info bij uw verzekering.

Alle behandelingen gaan op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met:
Dineke Bast, podoloog, telefoon: 06-24759421 of kijk op www.dinekebast.nl
Mariët Meijerink, pedicure, telefoon: 06-12590442
Petra Dingenouts, pedicure, telefoon: 06-47077345.